Sałata w drugiej odsłonie

Składniki:

  • 1 główka zielonej sałaty
  • Kilka pomidorów
  • 1 Zielony ogórek
  •  Kilka kwaszonych i konserwowych ogórków
  • Główka czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • Ocet jabłkowy
  • Jogurt
  • Cebula
  • Oregano, bazylia,zioła prowansalskie
  • Pieprz, Sól


 Sposób przygotowania:


Sałatę, pomidory, ogórka zielonego myjemy. Sałatę siekamy, pomidory kroimy w ćwiartki, zielonego ogórka w kosteczkę (podobnie jak kwaszonego i konserwowego). Pokrojone wrzucamy do salaterki (jak zwykle używam szklanej, wysokiej). Czosnek obieram, kroję bardzo drobniutko, wrzucam do sałaty. Podobnie cebulę. Dodaję nieco oliwy, octu, soli, pieprzu, posypuję ziołami. Na koniec zalewam jogurtem i delikatnie mieszam. Czasem dodaję mozzarellę. Życzę smacznego :).