Makaron w towarzystwie tuńczyka i warzyw w białym sosie podawany

Składniki:

  • Makaron rurki
  • Boczek
  • Czosnek
  • Cebula
  • Pieczarki
  • Pomidory
  • Tuńczyk w kawałkach
  • Śmietana – gęsta
  • Oregano
  • Bazylia
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania: 

Przesmażam na oliwie boczek skrojony w kostkę, dodaję czosnek i cebulę w talarkach.  Dodaję tuńczyka wraz zalewą. Następnie pomidory i pieczarki. Całość doprawiam solą, pieprzem, bazylią, oregano. Z patelni smżeniznę przenoszę do garnka, zalewam gęstą śmietaną, doprawiam w miarę potrzeby ziołami, przykrywam i duszę 2-3 godziny. W między czasie gotuję makaron rurki al dente. Na koniec dodaję duszony sos do makaronu i chwilę przygrzewam razem. Podaję w gorącym półmisku. Smacznego :).