Składniki:
- Makaron rurki
- Boczek
- Czosnek
- Cebula
- Pieczarki
- Pomidory
- Tuńczyk w kawałkach
- Śmietana – gęsta
- Oregano
- Bazylia
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
Przesmażam na oliwie boczek skrojony w kostkę, dodaję czosnek i cebulę w talarkach. Dodaję tuńczyka wraz zalewą. Następnie pomidory i pieczarki. Całość doprawiam solą, pieprzem, bazylią, oregano. Z patelni smżeniznę przenoszę do garnka, zalewam gęstą śmietaną, doprawiam w miarę potrzeby ziołami, przykrywam i duszę 2-3 godziny. W między czasie gotuję makaron rurki al dente. Na koniec dodaję duszony sos do makaronu i chwilę przygrzewam razem. Podaję w gorącym półmisku. Smacznego :).