
Nazywam się Marcin Olszewski
Witam serdecznie na mojej stronie internetowej. Zapraszam do zapoznania się z moimi pasjami w sferze prywatnej (poezja, muzyka, fotografia, kulinaria, genealogia), jak i zawodowej (zarządzanie nieruchomościami). Mam nadzieję, iż odwiedziny mojej strony sprawią wam wielką przyjemność. Serdecznie pozdrawiam.
KUCHNIA

NIERUCHOMOŚCI

- Urząd a nieruchomość Wspólnoty Mieszkaniowej. Teoria i praktyka. Część 1. Pozwolenie konserwatora zabytków.
- Dachy, instalacje, klatka schodowa? Świadomość remontów we Wspólnocie Mieszkaniowej.
- Komin jaki jest każdy widzi. Przeglądy, realizacja zaleceń.
- Zajęcie cudzej nieruchomości dla potrzeb remontu
- Perturbacje w pionie. Między częścią wspólną a własnością prywatną.
GENEALOGIA

- Dlaczego rycerze Kościesze nie zabili biskupa Magnusa podczas mszy w 1143 roku? Rodzinna historia z duchownym który nie istniał.
- Śladami przodków, powstania i początków Olszewa-Przyborowa w gminie Rutki-Kossaki (1437-1470)
- Wszyscy Olszewscy to jedna rodzina(?) na przykładzie gniazda Olszewo – Przyborowo, procesu powstawania nazwiska Olszewski (XV – XVI wiek)
- Wacek
- Zobaczyć i umrzeć
Najnowsze treści
- Linguine al Tonno – włoski smak makaronu z tuńczykiemKuchnia włoska? Pierwsze skojarzenie dla wielu z nas? Pizza, pasta. … Czytaj dalej Linguine al Tonno – włoski smak makaronu z tuńczykiem
- Scampis à la Marseillaise – morski smak MarsyliiKuchnię francuską polubiłem dzięki „Chateaubriand”, potrawie skonsumowanej w latach 90-tych … Czytaj dalej Scampis à la Marseillaise – morski smak Marsylii
- Sianlihakastike/Läskisoosi – tradycyjny smak FinlandiiKontynuacja przygody z kuchnią Skandynawii 🙂 Po Szwecji, Norwegii, Danii … Czytaj dalej Sianlihakastike/Läskisoosi – tradycyjny smak Finlandii
- Frikadeller – duński smak pulpetówW podróżach kulinarnych kontynuacja po krajach Skandynawii. Frikadeller Popularne danie … Czytaj dalej Frikadeller – duński smak pulpetów
- Sjömansbiff – szwedzka klasyka w domu i na statkuMoje uprzednie doświadczenia z kuchnią szwedzką? Posiłki na pokładzie promu … Czytaj dalej Sjömansbiff – szwedzka klasyka w domu i na statku
- Ajercwibele – mały wielki smak kuchni żydowskiejKuchnię żydowską, podobnie jak i kulturę, społeczność darzę dużym szacunkiem … Czytaj dalej Ajercwibele – mały wielki smak kuchni żydowskiej
- Linguine con gamberi – morski smak ItaliiKuchnia włoska? Pierwsze skojarzenie dla wielu z nas? Pizza, pasta. … Czytaj dalej Linguine con gamberi – morski smak Italii
- Befsztyk tatarski, tatar – klasyka polskiej przystawkiBefsztyk tatarski, tatar, to jedna z najpopularniejszych przystawek w kuchni … Czytaj dalej Befsztyk tatarski, tatar – klasyka polskiej przystawki
- Cios„No Bysiu, ćwiczymy, postawa. LewyPrawy sierpowy. Nogi!” Chodzą nogiOd małego … Czytaj dalej Cios
- AutorytetJesteś moim ojcem. Widzę co robiszUznaję, iż to co robisz … Czytaj dalej Autorytet